ЗАМ.-МИНИСТЪР ДАНИЕЛА ВЕЗИЕВА: ДЪРЖАВАТА ЩЕ БЪДЕ ПАРТНЬОР НА БИСА

Featured Image

Българската Инвестиционно Строителна Асоциация /БИСА/представи стратегическа рамка за цялостно развитие на бранша и подобряване на инвестиционния климат в страната. Членовете на Асоциацията презентираха и своите цели по време на бизнес-коктейл в Бургас. Гости на събитието бяха зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева и Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Двамата представители на държавата поеха ангажимент да съдействат за развитието на бизнеса и решаване на проблемите.
„Министерството на икономиката ще бъде партньор на бизнеса. Ще работим заедно за намаляване на административната тежест и за подобряване средата за инвестиции. Радвам се, че целите на БИСА съвпадат с нашите приоритети. Ние сме от една и съща страна и искаме да направим България едно по-добро място за живот. Всички ние искаме промяна към по-добро бъдеще. Вярвам, че със съвместен диалог ще успеем да постигнем това. Общата ни цел е икономическата стабилност на държавата”, заяви в своето приветствие зам.-министър Везиева и пожела БИСА да продължи да се разширява.
Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков гарантира от своя страна, че държавната администрация ще подпомага работата на бизнеса. „Инвеститорите и бизнеса са изключително важни за развитието на икономиката. Защото ако няма бизнес, то няма нужда и от администрация”, заяви Чолаков.
„БИСА е първата по рода си неправителствена организация в България, която защитава интересите на всички инвеститори от едрия, средния и дребен бизнес и на компаниите, развиващи дейност в сферата на строителството. Асоциацията ще помага в разрешаването на всички проблеми като ги поставя директно пред правителството или пред общините, в зависимост от тяхната компетенция. Създаването на перфектен имидж на БИСА е една от целите към които се стремим. Защото по този начин пък асоциацията ще създаде и авторитет на българските компании пред Европа и света”, заяви главният секретар на Асоциацията Боряна Димитрова.
Председателят на БИСА Георги Димитров подчерта, че само през последните няколко години членовете на асоциацията са изградили над 1 млн. кв.м. сезонна жилищна площ, които вече са реализирани. Реалният приход за икономиката се изчислява приблизително на 500 млн. евро. БИСА осигурява и над 4 000 работни места.
Георги Димитров обяви, че Асоциацията учредява стипендия за студенти, които учат по специалности с бизнес и икономическа насоченост. Финансовите средства за стипендията ще бъдат осигурени от Българската Строително Инвестиционна Асоциация. Конкурсът и класирането ще бъде поверено на специална комисия, излъчена от Управителния съвет на асоциацията.
Подкрепа за БИСА декларираха от Строителната Камара, от Българската Асансьорна Асоциация и много браншови структури.